Уявімо, що у Вас ціла зв'язка ключів, і всі вони виглядають однаково. Але якщо Ви прийдете до мене додому і спробуєте відкрити двері різними ключами, ви зможете це зробити лише одним підходящим, і тільки тоді Ви потрапите в будинок. Єдиний правильний ключ до дверей в Царство Боже називається вірою. Спасаючою вірою. Тільки вона відкриває двері в Царство Боже, ніщо інше в світі не зможе відкрити для Вас ці двері. Що таке спасаюча віра?

Багато кажуть: «у мене православна віра», «а у мене католицька», «а я мусульманин»... Але спасаюча віра буває тільки одна - християнська, тобто віра в Ісуса Христа. Ісус сказав:

«Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.» (Від Івана 14:6).

Деякі люди вірять в Ісуса Христа так само, як вони вірять у Наполеона або в Джорджа Вашингтона. Вони вірять, що Він дійсно жив на землі, що Він є історичною особистістю, але вони не вірять, що Він може що-небудь зробити для них прямо зараз.

Люди часто моляться Богу і просять Його про різні речі. Коли вони моляться Господу про поліпшення своїх фінансових справ, у них є як би «фінансова віра», коли вони просять Його подбати про сім'ю - це є свого роду «сімейна віра», а коли Ви просите Бога про безпечну подорож - це можна назвати «дорожня віра». У всіх них є спільний елемент, який їх об'єднує - всі вони носять тимчасовий характер. Все це належить до цього життя, до цього світу, який сам має перехідний характер. «Багато-хто скажуть Мені того дня [день Суду]: Господи, Господи, хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили? І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас... Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!» (Від Матвія 7:22-23). Багато людей покладаються на Бога в таких тимчасових речах. Але мати спасаючу віру - це значить покладатися на Христа в тому, щоб Він врятував Вас, дав Вам життя вічне.

«Бо спасені ви благодаттю через віру» (До Ефесян 2:8). «Віруй в Господа Ісуса, і будеш спасений ти сам та твій дім.» (Дії Апостолів 16:31).

Віру ще можна пояснити таким прикладом. Уявіть собі порожній стілець. Нехай він символізує Ісуса Христа. Довгий час я вірив в існування Христа і в те, що Він міг би допомогти мені. Але я не мав життя вічне, тому що я вважав, що мої добрі справи і вчинки допоможуть мені здобути Небеса власними зусиллями. Я складав на цей стілець свої прохання про хороше життя, молитви про здоров'я і успіх, читав Біблію і складав на нього прочитані уривки... Я сподівався тільки на себе. Але для отримання дару вічного життя я повинен був повністю довіритися тільки Ісусу Христу - пересісти на цей стілець і бути впевненим, що він витримає мене.

Віра - це повна довіра. У 1860 році був такий випадок. Величезний натовп людей із завмиранням серця стежив за тим, як знаменитий канатоходець блондин йшов по мотузці над Ніагарським водоспадом - шлях довжиною 300 метрів на висоті понад 50-ти метрів над потоками ревучої води. І таким чином він пройшов туди - сюди кілька разів. Після чергового небезпечного переходу він звернувся до натовпу й запитав, чи вірять вони, що він зміг би перенести будь-кого на іншу сторону водоспаду? Всі відповідали згодою. Але коли він підійшов до одного із глядачів і запропонував тому сісти йому на спину, щоб пуститися в зворотний шлях, той відмовився. Точно так само поводимося і ми по відношенню до Ісуса Христа. У думках ми погоджуємося з усіма Його словами, принципами, іноді навіть висловлюємо цю згоду на словах, але цього недостатньо. Ми повинні довірятися йому повністю, безповоротно і тільки на Христа сподіватися в своєму спасінні.

Віра - це не просто знання про те, що Ви грішник і потребуєте прощення. Це означає прийняття даного факту й сподівання тільки на Христа. Ще простіше, віра - це довіра Богу і Його слову: якщо Ви повірили в те, що Ви грішник і потребуєте прощення, а Ваші гріхи прощені завдяки смерті Ісуса Христа, то Ви маєте спасаючу віру. І зараз я скажу, як виразити свою віру, щоб отримати дар вічного життя.

Чи має все вище сказане сенс для Вас? Якщо Ви чогось не зрозуміли, прочитайте ще раз і поміркуйте... Навіщо Вам нещире рішення?

ЩЕ ОДНЕ ПИТАННЯ, ЯКЕ БОГ ЗАДАЄ ВАМ ЗАРАЗ

ЧИ ХОТІЛИ Б ВИ ПРИЙНЯТИ ДАР ВІЧНОГО ЖИТТЯ?